Na vsebino

Na Ta veseli dan kulture

04. december 2012

Včeraj smo na široko odpirali vrata svojih prostorov ter poskrbeli, da je Prešernov rojstni dan postal tradicija in kulturni praznik tudi na Ljubljanskem gradu.

Dan odprtih vrat

Tako kot v preteklih letih, smo tudi včeraj na široko odpirali vrata svojih prostorov ter poskrbeli, da je Prešernov rojstni dan postal tradicija in kulturni praznik tudi na Ljubljanskem gradu.

Vsi ljubitelji kulture, kulturne dediščine, zgodovine Gradu in zgodovine Slovencev si je lahko na včerajšnji dan brezplačno ogledalo stalno razstavo Slovenska zgodovina, Virtualni grad in Razgledni stolp. Prav tako so bila skozi dan organizirana brezplačna vodstva tako po Gradu kot tudi po razstavi Slovenska zgodovina.

Obisk je bil odličen na vseh vsebinah, a največ obiskovalcev se je povzpelo na Razgledni stolp, kjer so lahko spremljali tudi prižig novoletnih lučk ter čudovito mestno jedro.

V večernih urah so se iz Stanovske dvorane zaslišali zvoki godal – Miklavžev koncert, kot so ga poimenovali izvajalci, Mladi ljubljanski solisti, je bil čudovit uvod v decembrski čas in napoved prihoda dobrih mož.

Tudi naslednje leto bomo istega dne ponovili brezplačne vsebine ter jih programsko nadgradili.

Veselimo se ponovnega srečanja in dobrodošli na Gradu!