Na vsebino

Dnevi stare glasbe 2013

31. avgust 2013

Septembra se nam v historičnih prostorih Ljubljanskega gradu obetajo trije zanimivi dogodki.

Septembra se nam v historičnih prostorih Ljubljanskega gradu obetajo trije zanimivi dogodki.

Stara glasba redko dobi priložnost, da zazveni v prostorih, ki so uglašeni z njeno zgodovino. Ljubljanski grad je letos v svoj program uvrstil tri dogodke, ki bodo potekali v Stanovski dvorani, Kapeli sv. Jurija in na Grajskem dvorišču. 10. septembra ob 19. uri bo nastopil ansambel Doulce Memoire iz Francije. Težko bi našli sestav, ki ves čas svojega obstoja preseneča s tolikšno svežino, z neverjetno energijo in izvirnim pristopom h glasbi in stiku s poslušalci in tudi tokrat obljublja presenečenje – koncert improvizacij na največje evropske uspešnice 16. stoletja bodo v celoti izvajali v popolni temi.

Uvod v večerni koncert 12. septembra bo glasbeno plesni dogodek skupine Giostra dell’amore / Vrtiljak ljubezni, ki nas bo ob 17. uri potegnila na svoj vrtiljak renesančnih plesov. Vstop je prost. Ob 19. uri pa bo koncert ansambla Salterello iz Švice in Italije. Tokrat ga bomo spoznali v majhni, a – kakor ime nakazuje – poskočni zasedbi. Prisluhnili bomo zanimivemu sozvočju kljunastih flavt in tolkal s programom srednjeveške plesne glasbe.

Vljudno vabljeni k poslušanju.

 

Septembra se nam v historičnih prostorih Ljubljanskega gradu obetajo trije zanimivi dogodki.

 

Stara glasba redko dobi priložnost, da zazveni v prostorih, ki so uglašeni z njeno zgodovino. Ljubljanski grad je letos v svoj program uvrstil tri dogodke, ki bodo potekali v Stanovski dvorani, kapeli sv. Jurija in na grajskem dvorišču. 10. septembra ob 19. uri bo nastopil ansambel Doulce Memoire iz Francije (link na dogodek). Težko bi našli sestav, ki ves čas svojega obstoja preseneča s tolikšno svežino, z neverjetno energijo in izvirnim pristopom h glasbi in stiku s poslušalci in tudi tokrat obljublja presenečenje – koncert improvizacij na največje evropske uspešnice 16. stoletja bodo v celoti izvajali v popolni temi.

Uvod v večerni koncert 12. septembra bo glasbeno plesni dogodek skupine Giostra dell’amore / Vrtiljak ljubezni (link na dogodek), ki nas bo ob 17. uri potegnila na svoj vrtiljak renesančnih plesov. Vstop je prost. Ob 19. uri pa bo koncert ansambla Salterello (link na dogodek) iz Švice in Italije. Tokrat ga bomo spoznali v majhni, a – kakor ime nakazuje – poskočni zasedbi. Prisluhnili bomo zanimivemu sozvočju kljunastih flavt in tolkal s programom srednjeveške plesne glasbe.

Vljudno vabljeni k poslušanju.