Na vsebino

Začel se je Film pod zvezdami

26. julij 2013

Razprodani otvoritveni večer letošnjega Filma pod zvezdami obeta uspešno filmsko poletje na grajskem dvorišču.


Razprodani otvoritveni večer letošnjega Filma pod zvezdami obeta uspešno filmsko poletje na grajskem dvorišču.

Vroč poletni večer, zvezde na nebu, grajsko dvorišče pa polno do zadnjega kotička. S temi besedami bi lahko opisali včerajšnjo otvoritev Filma pod zvezdami. Z nami so bili ustvarjalci filma Vaje v objemu na čelu z režiserjem Metodom Pevcem, predstavniki naše ustanoviteljice – Mestne občine Ljubljana, gostje iz tujine, podporniki projekta ter številni ljubitelji domače filmske produkcije.

V filmsko dogajanje nas je uvedel argentinski tango in nastopi plesnih parov gibalnega inštituta Vija vaja, ki ga vodi Uroš Andič, ki v filmu tudi nastopa. Goste je v imenu Ljubljanskega gradu pozdravil Stane Miklavec, ki je izpostavil, da smo včeraj filmsko platno na grajskem dvorišču razgrnili že desetič. Nina Peče, direktorica Kinodvora pa je k besedi povabila tudi režiserja Metoda Pevca ter predstavila še ostale ustvarjalce filma, ki so včeraj prišli na Ljubljanski grad.

Že danes bo na sporedu prva predpremiera Pred polnočjo, sicer pa vas Ljubljanski grad in Kinodvor vabita pod zvezdno grajsko nebo vse tja do 17. avgusta.