Na vsebino

Maketa Ljubljanskega gradu poslej na Grajskem dvorišču

15. oktober 2013

Tipna maketa Ljubljanskega gradu poleg legende v latinici vsebuje tudi legendo v Braillovi pisavi.


Tipna maketa Ljubljanskega gradu poleg legende v latinici vsebuje tudi legendo v Braillovi pisavi.

Večja dostopnost kulturnih dobrin je ena pomembnejših strateških usmeritev mestne kulturne in socialne politike, še posebej takrat, ko govorimo o fizični in senzorni dostopnosti za skupine obiskovalcev z različnimi oviranostmi. Zato je dal mestni Oddelek za zdravje in socialno varstvo pobudo za izdelavo tipne makete. Na Oddelku za kulturo so se odločili, da bi bil za tovrstno maketo najbolj primeren Ljubljanski grad, ker ima v Ljubljani največ obiskovalcev.

Izvedbo tipne makete je prevzel Ljubljanski grad, ki je sodeloval z arhitekturnim birojem Ambient in podjetjema RPS in Livartis. Maketa je ulitek v bron in poleg legende v latinici vsebuje še legendo v Braillovi pisavi.

Ljubljanski župan, g. Zoran Jankovič in predstavnik Ljubljanskega gradu, g. Stane Miklavec sta tipno maketo na Ljubljanskem gradu odkrila včeraj. Zbrane je pozdravil tudi predsednik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, g. Tomaž Wraber ter ob današnjem 15. oktobru, ki ga zaznamuje mednarodni dan bele palice, izrazil zadovoljstvo nad tovrstnimi projekti v našem mestu.