Na vsebino

Tudi na Ljubljanskem gradu so se začeli Dnevi stare glasbe 2013

11. september 2013

S sinočnjim koncertom v popolnoma zatemnjeni Stanovski dvorani, so se Dnevi stare glasbe iz Goriške preselili tudi v Ljubljano.

Dnevi stare glasbe


S sinočnjim koncertom v popolnoma zatemnjeni Stanovski dvorani, so se Dnevi stare glasbe iz Goriške preselili tudi v Ljubljano.

Ansambel Doulce Memoire iz Francije, ki ves čas svojega obstoja preseneča s tolikšno svežino, z neverjetno energijo in izvirnim pristopom h glasbi in stiku s poslušalci, je tudi tokrat pripravil presenečenje – koncert improvizacij na največje evropske uspešnice 16. stoletja, ki so jih izvedli v popolni temi. Občinstvo na začetku morda nekoliko presenečeno, ob koncu pa povsem navdušeno.

Dnevi stare glasbe se bodo nadaljevali v četrtek ob 17. uri, ko bo za uvod v večerni koncert najprej na grajskem dvorišču glasbeno plesni dogodek skupine Giostra dell’amore / Vrtiljak ljubezni. Ob lepem vremenu nas bodo potegnili na svoj vrtiljak renesančnih plesov. Vstop je prost. Ob 19. uri pa bo koncert ansambla Salterello iz Švice in Italije. Tokrat ga bomo spoznali v majhni, a – kakor ime nakazuje – poskočni zasedbi. Prisluhnili bomo zanimivemu sozvočju kljunastih flavt in tolkal s programom srednjeveške plesne glasbe.

Vljudno vabljeni k poslušanju.