Na vsebino

Novi odpiralni časi v tem letu

07. januar 2014

Na Ljubljanskem gradu leto 2014 začenjamo z novimi odpiralnimi in obratovalnimi časi, s katerimi bi si želeli še bolj približati željam svojih obiskovalcev.

Ljubljanski grad; Foto: Arne Hodalič


Na Ljubljanskem gradu leto 2014 začenjamo z novimi odpiralnimi in obratovalnimi časi, s katerimi bi si želeli še bolj približati željam svojih obiskovalcev. 

Odslej bomo imeli kar štiri sezone, namesto dosedanje zimske in poletne. Januarja, februarja, marca in novembra bosta Ljubljanski grad in vzpenjača odprta med 10. in 20. uro, Info center in grajske zanimivosti, med katere sodijo Virtualni grad, razstava Slovenska zgodovina, Kaznilnica in Razgledni stolp, pa med 10. in 18. uro. V pomladnih mesecih (aprila in maja) ter v jesenskem oktobru bosta Grad in vzpenjača odprta med 9. in 21. uro, grajske zanimivosti pa si boste lahko ogledali med 9. in 20. uro. V osrednjih poletnih mesecih, ko Ljubljanski grad obišče največ obiskovalcev, bodo grajska vrata odprta med 9. in 23. uro; v tem času bo obratovala tudi tirna vzpenjača, grajske vsebine pa bodo na ogled med 9. in 21. uro. Decembra, ko imata naša prestolnica in njena osrednja turistična točka – Ljubljanski grad prav tako veliko domačih in tujih obiskovalcev, pa bosta Grad in vzpenjača odprta med 10. in 22. uro, vsebine med 10. in 19. uro; Razgledni stolp, od koder se decembra ponuja najlepši pogled na praznično okrašeno mesto, bo odprt do 21. ure.

Tudi v prihodnje vas bomo o vseh aktualnih vsebinah in posebnostih sproti obveščali na naši spletni strani in facebooku ter prek e-novic in sredstev javnega obveščanja. Dobrodošli!