Na vsebino

Teden otroka in grajski zmajček Franci

07. oktober 2014

Mestna zveza prijateljev mladine Ljubljana v tednu od 6. do 12. oktobra organizira Teden otroka, s svojim programom se vanj vključuje tudi Ljubljanski grad.

Mestna zveza prijateljev mladine Ljubljana v tednu od 6. do 12. oktobra organizira Teden otroka, s svojim programom se vanj vključuje tudi Ljubljanski grad.

Nevladna in neprofitna organizacija, Mestna zveza prijateljev mladine Ljubljana, pripravlja programe, namenjene otrokom in mladostnikom. Eden od njihovih večjih in bolj prepoznavnih je Teden otroka, povezan s svetovnim dnevom otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov. Mednarodna zveza za varstvo otrok in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef sta od leta 1957 skrbela za obeleževanje tega dne. Po priporočilih Združenih narodov se svetovni dan otroka praznuje prvi ponedeljek v oktobru. Letošnji Teden otroka z naslovom »Za razigrano in ustvarjalno otroštvo« posveča posebno pozornost igri in vsem tistim dejavnostim, ki jih otroci sami izberejo, v njih z veseljem sodelujejo ter so neprecenljive pri razvoju otrokovih socialnih, intelektualnih in spoznavnih veščin.  

V tem tednu bodo za otroke in mladostnike organizirani različni brezplačni dogodki in delavnice, v javnost pa se preko medijev posredujejo sporočila otrok, ki jih pripravi ZPMS na podlagi sklepov Nacionalnega otroškega parlamenta in povzetkov ugotovitev iz Analize klicev na TOM telefon otrok in mladostnikov.

Tudi na Ljubljanskem gradu smo se odzvali povabilu. V četrtek, 9. oktobra, bomo skupini otrok iz vrtca Ciciban omogočili, da nas obišče z vzpenjačo in jo popeljali na vodeni ogled »Iskanje zmajevega zaklada«.