Na vsebino

Grajski škrat Hermi se je poslovil

14. december 2015

V soboto je bil zadnjič na našem programu Čarobni grajski teleskop. Hermi je navdušen predstavil slikanico Ljubljane, ki jo je soustvarjal z otroki.

Dvanajst sobotnih dopoldnevov v tem letu so najmlajši preživeli v naši družbi in v družbi grajskega škrata Hermija, ki je ljubitelj pravljic in se zelo rad potepa po našem mestu ter s teleskopom raziskuje kotičke prestolnice. Tako so skozi mesece nastajale razglednice z motivi posameznih mestnih predelov in na zadnjem srečanju je bil čas za predstavitev celotne slikanice Ljubljane. Otroci so se jo razveselili.

Za naslednje leto, ko bo naše mesto v znamenju naziva Ljubljana, zelena prestolnica Evrope 2016, smo pripravili dvanajst pravljičnih animacij in ustvarjalnih delavnic za najmlajše z naslovom Narava v pravljicah. Vsako drugo soboto v mesecu se bomo srečevali s pripovedmi o živalih, rastlinah in naravnih pojavih in tako skozi pravljice spoznali raznovrstne procese, ki potekajo v naravi. Na prvem srečanju z naslovom Prebujeni medved se vidimo 9. januarja 2016.