Na vsebino

Punčke iz cunj krasijo Peterokotni stolp

10. december 2015

Sinočnje odprtje humanitarne razstave UNICEF-ovih Punčk iz cunj je minilo v znamenju dobre volje, isker v očeh, nasmehov na obrazih, predvsem pa v želji pomagati.

Prek dvesto lično izdelanih punčk, ki so jih ustvarile pridne roke UNICEF-ovih prostovoljk, vabi k ogledu v Peterokotnem stolpu. Z donacijo 20 evrov lahko posvojite punčko, ki je edinstveno darilo, s katerim boste zagotovo razveselili koga od svojih najbližjih, hkrati pa rešili življenje enega otroka.

Prve punčke so že našle nov dom med obiskovalci sinočnjega otvoritvenega dogodka. Kot je poudaril izvršni direktor UNICEF-a Slovenija Tomaž Bergoč, so v tej akciji pomagali že več kot 17.600 otrokom – toliko punč je bilo namreč že narejenih. V prazničnem večeru je zbrane gostil dolgoletni ambasador UNICEF-a Lado Leskovar, ki je skupaj z Nušo Derendo soustvaril čarobni glasbeni večer.

UNICEF-ove Punčke iz cunj in prostovoljke vas pričakujejo na Ljubljanskem gradu vse do 6. januarja 2016 vsak dan med 10. in 19. uro. Vabljeni, decembra je še posebej lepo obdarovati.