Na vsebino

Bobrovsko dogajanje tudi na gradu

26. januar 2015

S sobotno predstavo Kekec se je v Slovenskem mladinskem gledališču začel 7. festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Danes se je bobrovsko dogajanje preselilo tudi na Ljubljanski grad.

S sobotno predstavo Kekec se je v Slovenskem mladinskem gledališču začel 7. festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Danes se je bobrovsko dogajanje preselilo tudi na Ljubljanski grad.

Vse do slovenskega kulturnega praznika, 8. februarja, bo naša prestolnica v znamenju festivala Bobri.  Ker se letos spominjamo 150-letnice rojstva arhitekta Maksa Fabianija, ki je pustil močan pečat na urbanistični zasnovi sodobne Ljubljane, bomo tudi na Bobrih raziskovali arhitekturo in oblikovanje.

Na Ljubljanskem gradu se bobrovskemu dogajanju pridružujemo s tremi dogodki; začeli smo danes z vodenim ogledom Grajski potep z e-zmajčkom, nadaljujemo v četrtek z ustvarjalno delavnico Postani srednjeveški arhitekt ter končamo prihodnjo sredo, 4. februarja, z vodenim ogledom Pot na Šance in arhitekt Jože Plečnik, ki je namenjen učencem tretje triade osnovnih šol.

Prirediteljica festivala je Mestna občina Ljubljana, izvršni producent pa Slovensko mladinsko gledališče.

Zaradi velikega zanimanja predvsem za prireditve, namenjene najmlajšim, je Mestna občina Ljubljana omogočila dodatne štiri predstave: Kako ujeti zvezdo (v produkciji Mini teatra), ki je namenjena gledalcem od 3. leta starosti in bo na sporedu v petek, 30. 1., ob 18.15; Huda mravljica (v produkciji Zavoda EN-KNAP in Gledališča Koper), ki je namenjena obiskovalcem od 2. leta starosti in bo na sporedu v ponedeljek, 2. 2., ob 17.00; Luna na cesti (v produkciji Zavoda Bufeto in Slovenskega mladinskega gledališča), ki je namenjena obiskovalcem od 4. leta starosti in bo na sporedu v petek, 6. 2., ob 18.00; in predstavo Juri Muri v Afriki pleše (v produkciji Plesnega teatra Ljubljana), ki je namenjena obiskovalcem od 3. leta starosti in bo na sporedu v soboto, 7. 2., ob 11.00. Vstopnice zanje bo mogoče prevzeti v sredo, 28. 1., med 16. in 19. uro, in sicer v Festivalni dvorani na Vilharjevi 11. Po navedenem datumu bodo morebitne preostale vstopnice na voljo v Prodajni galeriji Slovenskega mladinskega gledališča na Trgu francoske revolucije 5; odprta je vsak delavnik od 12.00 do 17.30, ob sobotah pa od 10.00 do 13.00.