Na vsebino

Začela se je tretja sezona plesnih večerov

19. januar 2015

S sobotnim Plesom zime smo začeli tretjo sezono plesnih večerov na Ljubljanskem gradu, ki prinaša tudi nekaj novosti. Publika nam ostaja tradicionalno zvesta.

S sobotnim Plesom zime smo začeli tretjo sezono plesnih večerov na Ljubljanskem gradu, ki prinaša tudi nekaj novosti. Publika nam ostaja tradicionalno zvesta. 

Vstopili smo v leto, v katerem praznujemo 110-letnico Ljubljanskega gradu v mestni lasti. Tedanji župan Ivan Hribar si je ob odkupu leta 1905 zaželel, da bi Ljubljanski grad postal središče kulturnega dogajanja v mestu, da bi v velikih dvoranah prirejati tudi plese … V minulih dveh sezonah se je izkazalo, da so grajske dvorane res primerne tudi za ples; postale so prizorišče druženja, zabave in sprostitve številnih ljubiteljev plesa.

Tako smo s sobotnim Plesom zime vstopili v tretjo sezono plesnih večerov, ki prinaša novih devet terminov. Letošnja novost je, da se plesni večeri odvijajo na dveh plesnih podijih: v Stanovski dvorani na glasbo standardnih in latinskoameriških plesov, v Palaciju pa na glasbo plesov sodobnejših ritmov – od salse, bachate do čačačaja in kizouka … Druga novost, preplesavanje, prinaša vsakič uro pred samim dogodkom – pod vodstvom profesionalnega para – ponovitev in osvežitev znanja plesnih korakov. V soboto sta bila z nami Janja Pušl in Matej Marn iz Plesne šole Bolero, obnovili pa smo angleški valček. Prijetna popestritev večera je bilo nagradno žrebanje, ki bo potekalo tudi na vseh prihodnjih plesih; nagrade podarjata Čevljarstvo Peta in trgovina Salsa.

Februarja bomo plesali kar dvakrat; na predvečer valentinovega lahko prisluhnete najprej Quintetu Beltango in večer nadaljujete z milongo. 14. februarja je letos tudi pustna sobota –  takrat pa si nadenite maske in pridite na Ples v maskah.