Na vsebino

Odplesali smo poletju naproti

15. junij 2015

Vroč poletni večer, zvezdno nebo, čarobno grajsko okolje, izbrana plesna glasba in zvesti obiskovalci – takšen je bil sobotni Ples pod zvezdami.

S plesom pod zvezdnatim nebom smo se poslovili od prvega dela plesnih večerov in nazdravili poletju. Za že tako dobro razpoloženje med obiskovalci večera, ki so na Grajskem dvorišču lahko plesali na pravem plesnem parketu, so poskrbeli gostje večera – Johnny's band in Gis Muzikaviva, Marko Vozelj, svetovna plesna prvaka Nadia Bychkova in Miha Vodičar ter Plesno mesto. Plesni večeri se bodo na Ljubljanski grad znova vrnili jeseni; prvi bo prav Ples jeseni, ki ga bomo zaplesali 17. oktobra.

Ob nekoliko drugačnih plesnih ritmih pa je na Ljubljanskem gradu potekal nedeljski večer; v Stanovski dvorani smo bili deležni ponovitve gala koncerta Rast, s katerim Akademska folklorna skupina France Marolt iz Ljubljane obeležujejo 80-letnico prvega slovenskega etnokoreologa in dolgoletnega vodja AFS France Marolt, Mirka Ramovša. V družbi maroltovcev in s Simfoničnim orkestrom Crescendo smo preživeli res lep večer.