Na vsebino

Praznično vzdušje na vrhu Grajskega griča

05. december 2016

Grajski december smo že tradicionalno napolnili s pestro ponudbo kulturnih dogodkov. Da bi bilo praznično doživetje čimbolj popolno, pa smo za obiskovalce Ljubljanskega gradu pripravili tudi Grajski praznični sejem.

600pxIMG 9117fs

Grajsko dvorišče se bo od 3. decembra do 8. januarja spremenilo v prijetno družabno točko, kjer bodo obiskovalci lahko uživali v skrbno izbranih jedeh gostilne Na gradu, se predali omamnim toplim napitkom Grajske kavarne ali pa poiskali darilo iz pestre praznične ponudbe grajske trgovinice Doživetja za domov.

Letošnje jaslice na Ljubljanskem gradu so delo avtorja Mira Rismonda, bolj znanega po izdelovanju ledenih skulptur. Za Ljubljanski grad je izdelal lesene jaslične figure v naravni velikosti, ki so letos postavljene na grajskem dvorišču, v središču prazničnega dogajanja.

Prijetno vzdušje in skrbno izbrana ponudba vas bosta prepričala, da praznični utrip vlada tudi nad mestom in da se boste sem radi vračali. Ker se najlepši pogled na praznično okrašeno prestolnico odpira z Razglednega stolpa, vam priporočamo, da svoj obisk Ljubljanskega gradu končate prav tam.