Na vsebino

»Inventar golega prostora« na ogled

10. februar 2016

Prva razstava v letošnjem letu v Peterokotnem stolpu prinaša na ogled kiparsko instalacijo Tadeja Torča. Na ogled bo do 3. aprila 2016, vstop je prost.

600pxIMG 9651

Razstava »Inventar golega prostora« avtorja Tadeja Torča je ena od treh, ki jih bomo  v letošnjem letu izvedli v sodelovanju z Društvom likovnih umetnikov Ljubljana. Skozi besedilo v galerijskem listu, ki spremlja razstavo, se v pogovoru med kustosom in avtorjem oblikujejo odgovori, razmišljanja umetnika  o umetnosti sami, njenem odnosu do estetske praznine, abstrakcije, ki se ali morda tudi ne nadaljuje v več nivojski postavitvi tokratne razstave. Tudi skozi za razstavo posebej izdelane predmete. Če povzamemo še avtorjeva razmišljanja: »Zdi se mi, da  največ šteje tisti prvi trenutek, ko se človek začudi nad nečem, nekom, nad vsem kar življenje je. Besede določajo, zato preveč besed oddaljuje od tistega kar je nedoločljivega, skrivnostnega in večnega. Če govorimo o skrivnostnem piskaču ne slišimo njega, ga ne razumemo in zato besede niso resnične«.

Na razstavo lahko vstopimo na dveh vhodih, na različnih nivojih. Gledalec se lahko odloči, kje je bolj »prav«, da začne s poglobljenim ogledom razstave. Vsebino razstave dopolnjujejo ponavljajoči se zvoki lajne. Vabljeni k ogledu.