Na vsebino

Začenja se filmsko poletje pod zvezdami

05. julij 2016

Na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča bomo s filmom slovenskega avtorja, s celovečernim igrano-dokumentarnim prvencem Žige Virca Houston, imamo problem!, jutri začeli letošnjo sezono Filma pod zvezdami.

600px1200x600 teaser

Že v petek, 8. julija, na spored Filma pod  zvezdami prihaja prva od osmih predpremier, film Julieta Pedra Almodóvarja. Vse do 30. julija vas, poleg izbora najodmevnejših filmov pretekle kinematografske sezone Kinodvora, čaka še največje število svežih filmskih naslovov – predpremier, ki v Ljubljano prihajajo naravnost s prestižnih festivalov v Berlinu in Cannseu. 

Ker na filmskih večerih pričakujemo veliko obiskovalcev, vas prosimo, da za prihod na prizorišče uporabite brezplačno parkirišče na Vodnikovem trgu (glavna tržnica) in se do Grajskega dvorišča povzpnete po kateri izmed pešpoti ali s tirno vzpenjačo; za obiskovalce Filma pod zvezdami velja znižana cena povratne vozovnice. Če si boste ogledali več filmov in Ljubljanski grad tudi sicer pogosto obiščete, pa priporočamo nakup mesečne vozovnice za tirno vzpenjačo ali letne kartice Royal, ki vam ob neomejenem številu voženj z vzpenjačo omogoča še druge ugodnosti.

Film pod zvezdami ob podpori Mestne občine Ljubljana pripravljata Ljubljanski grad in Kinodvor.