Na vsebino

Ohranimo čebele

20. maj 2016

»Čebele so bile in bodo izjemno pomembne za ohranjanje naravnega ravnovesja, kranjska sivka pa žlahtna spremljevalka celotne slovenske kulture. Zato, ohranimo čebele!«, je osrednje sporočilo danes odprte razstave.

Z okroglo mizo Čebele in trajnostni razvoj, na kateri je v okviru uradnega obiska na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, med drugimi sodeloval tudi generalni direktor Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo dr. José Graziano da Silva, smo danes na Ljubljanskem gradu začeli niz dogodkov, ki sodijo v sklop razstave Ohranimo čebele.

Od današnjega dne naprej, pa vse do 25. septembra, je tako v grajskih Kazemateh na ogled razstava o čebelah in bogati čebelarski tradiciji na Slovenskem. V sklopu razstave smo pripravili redne vodene oglede za odrasle, ki bodo potekali vsako soboto in nedeljo ob 16. uri, pedagoško vodstvo po razstavi za otroke ter raznolik spremljevalni program: tematska predavanja, pravljično srečanje, otroške delavnice, tematske enodnevne izlete Api doživetja po Ljubljani in na Gorenjsko ter vodeni ogled po Čebelji poti po Ljubljani.

Razstava sodi v skop dogodkov na Ljubljanskem gradu, povezanih z nazivom Ljubljana, zelena prestolnica Evrope 2016 in bo za obiskovalce na ogled vsak dan; v maju med 9. in 20. uro, v juniju, juliju, avgustu in septembru pa med 9. in 21. uro. Celoten spored dogodkov, povezanih s projektom Ohranimo čebele, najdete na tej povezavi. Vljudno vabljeni.