Na vsebino

Kako se je spreminjal prometni vrvež v Ljubljani?

03. marec 2016

Odgovor boste našli v galeriji »S« na štiriinštiridesetih ohranjenih in razstavljenih fotografskih podobah petnajstih slovenskih fotoreporterjev.

600px160302 Po ljubljanskih ulicah 003

Sinoči odprta fotografska razstava Po ljubljanskih ulicah: Prometni vrvež Ljubljanskih ulic 20. stoletja odstira pogled v zgodovino slovenske prestolnice vse tja do dni, ko so po mestnih ulicah Ljubljane vozili zgolj tramvaji in kočije. Podobe Ljubljane, ki se je v obdobju dvajsetega stoletja spremenila iz mesta vozov in vpreg v urbano mestno prestolnico, bodo obiskovalcem na ogled do 29. maja 2016. Gre za prvo izmed štirih razstav, ki jih v sklopu naziva Ljubljana, zelena prestolnica Evrope 2016, pripravljamo v tem letu na Ljubljanskem gradu.

Marko Brunskole, vodja programa Ljubljanskega gradu, je na sinočnji otvoritvi poudaril pomen dolgoletnega, uspešnega sodelovanje z Muzejem novejše zgodovine Slovenije, ki je tudi tokrat pripravil izjemno zanimiv izbor gradiva, ki ga hranijo v muzeju. V imenu Muzeja je zbrane goste pozdravila direktorica dr. Kaja Širok. Razstavo je predstavila njena kustosinja Andreja Zupanec Bajželj, odprl pa jo je podžupan Mestne občine Ljubljana Janez Koželj.

Vabljeni, da se z ogledom te zanimive razstave sprehodite po ljubljanskih ulicah, kakršne so poznali naši babice in dedki.