Na vsebino

Glasbena jesen na gradu se nadaljuje s ciklom Gost z gosti

03. oktober 2016

Vokalistka Bogdana Herman in njena gostja, rezijanska pesnica, pevka in pripovedovalka, Silvana Paletti, sta za uvod v glasbeni cikel Gost z gosti predstavili skrivnostne pesmi od Rezije do Prekmurja.

600pxIMG 0769

S petimi koncerti med septembrom in decembrom bomo na Ljubljanskem gradu sklenili glasbeni cikel Gost z gosti, ki je v preteklih petih letih širokemu krogu občinstva približal glasbo, ki temelji na ljudskem izročilu in iz tega izročila izhajajoči novonastali avtorski glasbi. Vrhunski glasbeni umetniki Bogdana Herman, Jure Tori, Janez Dovč, Vasko Atanasovski ter duo Milko Lazar in Matjaž Drevenšek bodo v družbi svojih gostov s posameznimi koncerti zaključili cikel in ga tako sklenili v celoto.

Prvi je bil minuli konec tedna na sporedu koncert z naslovom »Pôjeva si čez Kanin«. V prijetnem okolju grajske kapele sv. Jurija sta nam skrivnostne pesmi od Rezije do Prekmurja predstavili vokalistki Bogdana Herman in Silvana Paletti.

Naslednji koncert iz tega cikla bo na sporedu že prihodnji četrtek, 13. oktobra; »Melem«, glasbo Balkana nam bodo približali Vasko Atanasovski, Dejan Lapajna in Marjan Stanić. Vabljeni!