Na vsebino

V znamenju skupnega imenovalca

07. oktober 2016

Deklarativnemu nastopu sestava umetnikov z Dunaja in iz Münchna se je pridružil še ljubljanski sestav, ki na ogled postavljajo svoja dela v grajskih Kazematah.

600px161005 Melange Expanded 001

»Pod razširjenim imenom skupnega letošnjega nastopa MELANGE EXPANDED – TRANSFORMACIJA RESNIČNOSTI najprej na Dunaju, nato v Ljubljani (razstavni prostor DLUL-a na Bregu 22 in Kazemate ljubljanskega Gradu) zagotovo tudi ljubljanski partner razmišlja podobno, predvsem o večji, samostojnejši vlogi umetnika, katerega vstop na javno sceno ne bi smel biti odvisen samo od postulata umetnostnega trga, tendenciozne kritike in vplivnih zbiralcev umetnin«, je ob sinočnji otvoritvi razstave na Ljubljanskem gradu izpostavil eden izmed kustosov, Aleksander Bassin.

Transformacija resničnosti, ki kot razumljiv in čitljiv naslov uvaja sedanjo razstavo, je tisti skupni umetniški imenovalec, ki so se mu slovenske umetnice Eva Petrič, Maša Gala, Paola Korošec, Polona Demšar, Saba Skaberne in Taja Ivančič zavestno priklonile. Z obiskom razstave se lahko umetnikom priklonite tudi vi; vabimo vas na ogled vse do 4. decembra 2016, vstop je prost.