Na vsebino

»Malokdaj videno« je videlo skoraj 31.000 obiskovalcev

19. september 2016

Dragocena fotografska razstava National Geographic – Malokdaj videno, ki je v dobrih treh mesecih na ogled ponudila stvari, ki so daleč od vsakdanjih in ustaljenih, je sinoči zaprla svoja vrata.

Sodelovanje National Geographica Slovenija in Ljubljanskega gradu je postalo tradicionalno. V zadnjih letih smo skupaj pripravili kar nekaj fotografskih razstav, ki si jih je ogledalo na tisoče obiskovalcev. V letu, ko se naša prestolnica ponaša z nazivom Zelena prestolnica Evrope 2016 je navdušila nova, Malokdaj videno. Slovenci smo lahko nanjo še posebej ponosni, saj uvodna fotografija, ki je razstavo napovedovala dobre tri mesece, krasi tudi začetek knjige, izdane ob njej, delo slovenskega fotografa Marka Korošca.

»Kako je to sploh mogoče?«, so se spraševali mnogi obiskovalci, ko so zrli v nekaj res posebnega in malokdaj videnega, nekaj, kar razen fotografa ne bi videl nihče drug. Razstavo, ki je bila na ogled v Galeriji »S« na Ljubljanskem gradu, si je v dobrih treh mesecih ogledalo 30.879 domačih in tujih obiskovalcev. V okviru razstave so bili tudi štirje vodeni ogledi s kustosom Arnejem Hodaličem, ki so bili med obiskovalci deležni velikega zanimanja, saj so bili vsi termini  že vnaprej razprodani.

Posebnega vodenja z urednikom fotografije pri National Geographicu Slovenija, Arnejem Hodaličem, pa je bil minuli petek deležen tudi nadobudni, mladi slovenski fotograf Julij Kopilović, ki je v začetku letošnjega leta na mednarodnem fotografskem natečaju National Geographic Kids, med več kot 17.500 sodelujočimi fotografijami, osvojil drugo mesto v kategoriji Neverjetne živali.

Hvala vsem za obisk letošnje razstave. Vsi skupaj pa zagotovo že nestrpno pričakujemo kaj zanimivega in nenavadnega bo na ogled prihodnje poletje.