Na vsebino

S predstavitvijo novega albuma »Perfect You« je Balladero sklenil Grajsko muziko 2016

19. september 2016

Rudi Bučar, Robert Jukić in Dominik Bagola s svojimi gosti so popestrili tri zaporedne glasbene večere na Ljubljanskem gradu. Že prihodnji teden na gradu glasbeni cikel Gost z gosti.

Spodnji lapidarij se je tudi ob letošnji izvedbi Grajske muzike pokazal kot edinstveno in atraktivno prizorišče. Uvodni večer je pripadel trubadurju slovenske Istre Rudiju Bučarju, petkov koncert predstavitvi najnovejšega avtorskega projekta Ženske v izvedbi vsestranskega glasbenika in producenta Roberta Jukića ter ženskih vokalov Jadranke Juras in Ane Bezjak, na sklepnem večeru pa smo lahko prisluhnili novemu albumu Dominika Bagole z naslovom »Perfect You«. Njegov drugi album je nastal pod producentskim vodstvom priznanega nemškega glasbenika Uweja Bosserta, kitarista skupine Reamonn. Svetovno zveneč pop z elementi rocka je glasbeni pristop, s katerim želi Domnik Bagola osvojiti ne le Slovenijo, temveč tudi tujino. Občinstvo na Ljubljanskem gradu je na vsak način osvojil.

Glasbene večere na Ljubljanskem gradu nadaljujemo že prihodnji četrtek, 29. septembra, ko bo na sporedu prvi izmed petih koncertov iz cikla Gost z gosti; uvodni koncert bo pripadel vokalistki Bogdani Herman, ki je tokrat v goste povabila rezijansko pesnico, pripovedovalko, varuhinjo rezijanskega kulturnega izročila Silvano Paletti. Vabljeni.