Na vsebino

Trubadur slovenske Istre Rudi Bučar otvoril Grajsko muziko 2016

16. september 2016

»V tako lepem ambientu pa tu še nisem nastopal«, je zbrano občinstvo na sinočnji otvoritvi Grajske muzike 2016 pozdravil Rudi Bučar.

Vodilo letošnjega tridnevnega festivala Grajska muzika 2016 je predstavitev svežih projektov treh kantavtorjev. Koncerti, postavljeni v atraktiven in edinstven ambient Spodnjega lapidarija, so uvod v glasbeno jesen na Ljubljanskem gradu.

Na uvodnem koncertu je navdušil trubadur slovenske Istre Rudi Bučar z zasedbo Istrabend, ki jo oblikujeta še harmonikar in vsestranski glasbenik Janez Dovč in tubist Goran Krmac. Vrhunski glasbeni trio je tudi sinoči navdušil obiskovalce in koncert sklenil z iskreno mislijo: »Hvala, da podpirate slovensko glasbo«.

Lep glasbeni večer je popotnica v naslednja dva; danes vabljeni, da prisluhnete vsestranskemu glasbeniku in producentu Robertu Jukiću, ki bo s pomočjo odličnih vokalist Jadranke Juras in Ane Bezjak predstavil najnovejši avtorski projekt Ženke. Grajsko muziko 2016 pa bo v soboto sklenil koncert prekmurske skupine Balladero pod taktirko Dominika Bagola z mednarodno promocijo njihove nove plošče.