Na vsebino

Tudi na Ljubljanski grad prihajajo Bobri

16. januar 2017

Med 21. januarjem in 8. februarjem bo potekal že 9. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Za dogodke na Ljubljanskem gradu je še nekaj prostih mest.

Na 9. Bobrih, katerih osrednja tema bo večkulturnost, bomo odkrivali in raziskovali bogastvo kultur različnih dežel. Pogovarjali se bomo o pomenu kulturne raznolikosti in bogastvu, ki ga prinaša poznavanje in sobivanje z drugimi kulturami. Dotaknili se bomo tem, kot so spoštovanje do drugačnosti, (ne)strpnost, migracije, begunstvo. Spoznali bomo umetnike in migrante, ki prihajajo iz tujih dežel.

Tudi  v letošnjem letu se na Ljubljanskem gradu pridružujemo Bobrom in tako soustvarjamo bogat festivalski program. Tokrat se otroci lahko odpravijo na raziskovalna vodena ogleda; 26. januarja z naslovom Bogastvo identitet, 1. februarja pa Po sledeh kulturne raznolikosti. Vodenima ogledoma, s pričetkom ob 17. uri pred Info centrom, bo vsakič sledil še pogovor s predstavnikom manjšine. Za oba programa je še nekaj prostih mest; do zapolnitve sprejemamo najave po telefonu: 01/306 42 04 ali prek e-naslova: petra.kucic@ljubljanskigrad.si.

Celoten program festivala je podrobno predstavljen v programski knjižici in na spletni strani Bobrov.

Prirediteljica festivala je Mestna občina Ljubljana, izvršni producent pa Slovensko mladinsko gledališče.