Na vsebino

Pričelo se je Grajsko poletje

22. junij 2017

Najkrajšo noč v letu je na Grajskem dvorišču zaznamoval letošnji nagrajenec Prešernovega sklada Boštjan Gombač, ki je številnemu občinstvu svoj avtorski prvenec predstavil v družbi zasedbe Kradljivci časa.

Včeraj se je s koncertom zasedbe Gombač & Kradljivci časa pričelo štiridnevno dogajanje, ki smo ga na Ljubljanskem gradu pripravili za uvod v letošnje poletje. Multiinštrumentalist Boštjan Gombač je z ekipo vrhunskih glasbenikov (Jošt Drašler, Uroš Buh, Andraž Mazi in Nejc Škofic), predstavil svoj avtorski projekt in festivalsko produkcijo Festivala Godibodi, za katerega so med drugimi besedila prispevali tudi Jani Kovačič, Andrej Rozman Roza, Boštjan Gorenc Pižama in Ivana Djilas in z duhovito energijo nabito muziko navdušil občinstvo.

Že danes se bo poletno dogajanje na Ljubljanskem gradu nadaljevalo z koncertom priljubljene zasedbe Katalena, ki bo v kratkem obeleževala že šestnajsto leto svojega ustvarjanja. V petek in soboto sledita še plesna večera; na prvem bomo ob spremljavi skupine Cubismo zaplesali v latino ritmih salse, rumbe, čačača-ja…; glasbeni gost drugega plesnega večera pa bo Davor Radolfi.

Pozdravite poletje pod zvezdnatim nebom v ambientu grajskega dvorišče!