Na vsebino

Pripeljali trimilijontega potnika na tirni vzpenjači

12. maj 2017

Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad, ki je konec decembra 2016 obeležila deseto obletnico delovanja, je danes pripeljala že trimilijontega potnika od začetka obratovanja.

Milijontega potnika na tirni vzpenjači na Ljubljanski grad smo pričakali konec leta 2010, štiri leta po začetku obratovanja; dvamilijontega 15. avgusta 2014, trimilijontega pa danes, ko je nekaj pred 16. uro na spodnjo postajo vzpenjače prišla družina iz Ljubljane. Podatki torej kažejo, da je vsak naslednji milijon prepeljanih potnikov dosežen v krajšem časovnem obdobju. Število prepeljanih potnikov na tirni vzpenjači se povečuje tudi v letošnjem letu; do konca aprila smo zabeležili kar 35,48% povečanje števila potnikov glede na lansko leto.

Trimilijontemu potniku smo izrekli čestitke in darilo v imenu Ljubljanskega gradu ter ga skupaj z našimi grajskimi partnerji pogostili s sladkimi dobrotami Grajske kavarne ter kulinaričnim razvajanjem gostilne Na gradu. Iskrene čestitke z Ljubljanskega gradu in začenjamo odštevati do naslednjega milijona.