Na vsebino

Ljubljanski grad na WTM v Londonu

07. november 2017

Med 6. in 8. novembrom v Londonu poteka globalna turistična borza World Travel Market (WTM), ena največjih svetovnih turističnih borz na svetu. Slovenija se v organizaciji STO predstavlja s sloganom "Be(e) Responsible", kjer je v ospredju zgodba o čebelah ter trajnostni in kulturni turizem.

600pxIMG 20171106 112245 002

WTM London je eden najpomembnejših mednarodnih dogodkov v svetu turizma. Zagotavlja edinstveno priložnost za srečanja, mreženja, pogajanja in sklepanja poslov na enem mestu. Skozi slogan Slovenije "Be(e) Responsible" bo v ospredju tudi kulturni turizem skozi promocije aktivnosti slovenskega turizma v naslednjih dveh letih. Zato bo Slovenska turistična organizacija (STO) v Londonu premierno predstavila novo brošuro na temo kulturnega turizma Slovenije - Doživetja kulture. S tem se promovira tudi leto 2018 kot leto kulturnega turizma.

S kreativno izvedbo predstavitvenega prostora in programom bo Slovenija opozarjala na trajnostno usmeritev svojega turizma, ki omogoča edinstvena doživetja. Med 35 podjetji in inštitucijami iz Slovenije, ki se predstavljajo na turistični borzi je tudi Ljubljanski grad.