Na vsebino

Marko Hatlak s Kapobando navdušil že na prvem koncertu

06. oktober 2017

Po izjemno uspešni tretji izvedbi Grajske muzike, glasbeno jesen na gradu nadaljujemo s ciklom »Marko Hatlak na Ljubljanskem gradu«.

600pxIMG 3828

Od začetka oktobra pa vse do decembra nam bo Marko Hatlak postregel s štirimi tematsko raznolikimi koncerti; prvi izmed le-teh je bil že včeraj v Hribarjevi dvorani. Predstavil se je skupaj z zasedbo Kapobanda, ki jo poleg harmonikarja in vokalista Marka Hatlaka sestavljajo še klarinetist Goran Bojčevski, kitarist Miha Meglič in kontrabasist Rok Hozjan. Predstavili so nam ljudsko glasbo od Balkana pa vse do severnih dežel. S prepletom različnih slogov črpajo navdih iz zapisov klasičnih kompozicij, tanga, klezmerja in različnih ljudskih skladb. Fantje so s svojo energijo ustvarili izjemno sproščeno vzdušje v dvorani in navdušili obiskovalce včerajšnjega koncerta.

V oktobru nas Marko Hatlak obišče še enkrat, in sicer v četrtek, 26. 10., ko bo s solo koncertom poslušalcem predstavil širino glasbenega sveta s klasičnimi in baročnimi skladbami, kompozicijami sodobnih avtorjev in etno melodijo s celotnega evropskega območja.

Naslednji koncert 16. novembra bo Hatlak zopet v družbi z Marko Hatlak BANDom, ki se zgleduje po velikanih glasbe kot so Jamiroquaiju, Michaelu Jacksonu, Stevieju Wonderju, Philu Collinsu, Michaelu Camilu in Princeu.

Zadnji koncert v decembru, ki ga bo imel skupaj s posebnim gostom večera Iztokom Mlakarjem, pa je bil razprodan že pred tremi dnevi. Skupaj bosta zaigrala izbor sklad z Mlakarjevega repertoarja.

Pridružite se nam na oktobrskem in novembrskem koncertu harmonikarskega virtuoza Marka Hatlaka, ki vas bo zagotovo pustil brez besed!