Na vsebino

Nova pridobitev nad mestom: Jazz Club Ljubljanski grad

16. oktober 2017

Najvišja in najbolj obiskana turistična točka v Ljubljani, Ljubljanski grad, je v petek, 13. oktobra 2017, odprla edinstven Jazz Club Ljubljanski grad v svojevrstnem prostoru Skalne dvorane.

Ideja je, da Jazz Club ponudi kvalitetno glasbo širokemu krogu občinstva in da se na slovenski glasbeni sceni predstavi nekaj novega. Na petkovem otvoritvenem večeru so polno Skalno dvorano navdušili člani Big Band KK, ki so predstavili repertoar različnih zvrsti glasbe, od swinga in latina do fusiona in jazz-rocka. Nov jazz club v mestu sta slavnostno odprla direktorica Ljubljanskega gradu Mateja Avbelj Valentan in umetniški vodja programa Igor Leonardi.

Program Jazz Cluba Ljubljanski grad je zasnovan tako, da vsakemu ponudi nekaj – od jazza, soula, funka, R&B-ja, rock&bluesa in latina. Že ta petek, 20. oktobra 2017, pa nadaljujemo s programom Jazz Cluba Ljubljanski grad, ko bodo z nami Cherry Wine s Tribute to Amy Winehouse. Koncertni večeri v sproščenem klubskem vzdušju bodo zagotovo osvojili vse glasbene sladokusce različnih generacij.

Koncerti v sklopu Jazz Cluba se bodo odvijali vsak vikend, do konca tega leta, podrobnejši program pa si lahko ogledate na tej povezavi.