Na vsebino

Prijavi se na Juniorjev likovni ekonatečaj: Skrivnost zmajevega jajca

01. februar 2018

V sodelovanju z National Geographic Junior Slovenija smo za najmlajše pripravili likovni ekonatečaj.

600px IMG 6006

Ta je že jubilejni 10. zapovrstjo. Vse kar moraš storiti je, da ustvariš svoje zmajevo jajce ter vanj skriješ največjo skrivnost.

In zakaj ravno zmajevo jajce? Med vsemi mitološkimi bitji zmaji že od nekdaj burijo največ domišljije. Toliko mitov in legend je nastalo, da vsak med nami zagotovo pozna vsaj eno. Nihče, niti zmajeslovci, ki že stoletja preučujejo zmaje, ne morejo z gotovostjo trditi, od kod so prišli. Mnogi jih poznajo kot hudobna bitja, ki bruhajo ogenj in delajo škodo, vendar to še zdaleč ni vse. Zmaji so tudi varuhi narave in največjih skrivnosti sveta. Veljajo za gospodarje neba in zemlje, saj skrbijo za ravnovesje v naravi.

Zmajeslovci so tudi odkrili, da v zmajevih jajcih ni mogoče najti le zmajčka, temveč tudi velike skrivnosti. Le kakšno skrivnost varujejo zmaji? Morda je to skrivni zemljevid do starodavnega zaklada? Ali čarobni izrek za nevidnost? Morda pa je skrivnost povezana z naravo, saj so zmaji varuhi narave in največjih skrivnosti sveta? To vprašanje nam že dlje časa ne da miru, zato smo razpisali likovni ekonatečaj, ki poteka od 1. 2. do 31. 3. 2018, na katerega pa se prijaviš tukaj.