Na vsebino

Ljubljanski grad na Festivalu Bobri

09. januar 2018

Ljubljanski grad se tudi letos pridružuje 10. ljubljanskemu festivalu kulturno-umetnostne vzgoje Bobri.

600pxlogo bobri 2

Ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri je nastal leta 2009 z namenom večanja dostopnosti do kakovostnih kulturnih vsebin za otroke in mlade, povečanja števila kulturnih prireditev za otroke, povezovanja nevladnih in vladnih kulturnih producentov s tega področja, promocije kakovostnih kulturnih dogodkov za otroke, seznanjanja z novimi vsebinami ter skrbi za celosten razvoj otrok in mladostnikov.

Festival se uspešno odvija že 10. leto zapored, letošnja rdeča nit festivala pa je poezija, ki jo bodo na različne načine predstavljali obiskovalcem. Tudi na Ljubljanskem gradu smo pripravili dva dogodka za naše najmlajše v sklopu festivala. Prvi bo že v sredo, 24. januarja 2018, ob 17.00 uri, kjer bodo otroci spoznavali Skrivnostni svet zmajev, skupaj s pustolovko in profesorjem zmajeslovja. Naslednjič pa se srečamo v četrtek, 1. februarja 2018 ob 17.00 na interaktivnem vodenem ogledu Pobeg viteza Erazma, kjer odkrijemo, kako je znamenitemu Erazmu Predjamskemu uspelo pobegniti iz Ljubljanskega gradu.

Ker je število mest na posameznem dogodku v sklopu festivala Bobri na Ljubljanskem gradu omejeno, sprejemamo prijave na dogodke od danes, dne 9.1.2018, do zapolnitve prostih mest, na telefon 01/306 42 04 ali na email naslov petra.kucic@ljubljanskigrad.si.