Na vsebino

Zmaji so zavzeli Ljubljanski grad

10. september 2018

Pretekli vikend je na Ljubljanskem gradu potekal Zmajev festival.

Med 7. in 9. septembrom 2018 ste se lahko zabavali v družbi zmajev na gradu. Zmajev festival smo otvorili v petek zvečer s koncertom glasbene skupine The Stroj ter veličastnim ognjenim spektaklom. 

Za nepozabno dogajanje na festivalu smo še poleg koncertov Vanillaz, Joker Out in Sherzer Brigade poskrbeli še s plesnimi in akrobatskimi nastopi, uprizoritvami in ustvarjalnimi delavnicami. Dogajanje je potekalo tudi izven grajskega obzidja, v Grajskem parku, kjer so obiskovalci uživali v zmajski tržnici, poslikavi obraza, zmajskem cirkusu ter v dobri hrani in pijači na stojnicah. Posebno mesto med omenjenimi dogodki je imelo svečano prebujanje in ples kitajskega zmaja, ki se ga je udeležil tudi veleposlanik Ljudske republike Kitajske v Sloveniji, gospod Ye Hao. Skupaj z direktorico Ljubljanskega gradu, Matejo Avbelj Valentan, sta simbolično pomagala vdihniti dušo zmaju, da bo še naprej varoval mesto in meščane.

Velika pridobitev festivala je tudi uradna himna, ki so jo napisali Sherzer Brigade in ples zmaja, ki so se ga obiskovalci naučili skupaj z našimi animatorji.

Lahko rečemo, da je na Grajskem griču res zažigalo, kot že dolgo ne! Ker v svetu zmaja vedno dogaja, se na Zmajevem festivalu ponovno vidimo prihodnje leto.