Na vsebino

Ljubljanski grad in Hostel Celica v letu 2018

23. januar 2019

Javni zavod Ljubljanski grad ocenjuje,da je bilo poslovanje v letu 2018 uspešno: tako na osrednji turistični točki – Ljubljanskem gradu kot tudi v prenovljenem in znova odprtem Hostlu Celica.

1400pxLjubljanski grad z dronom september 2019 low res foto arhiv LG 3

Števci prehodov so lani zabeležili 1.316.339 obiskovalcev Ljubljanskega gradu. Tirna vzpenjača, ki bo predvidoma marca letos na grad prepeljala že štirimilijontega potnika, je 15. avgusta 2018 zabeležila nov rekord s 3.670 prepeljanimi potniki v enem dnevu. V grajskih prostorih se je odvilo 551 različnih dogodkov. Turistično ponudbo gradu smo obogatili z novim produktom – Ljubljanski grad za vas, ki je prejel znak Slovenia Unique Experiences. Septembra smo bili deležni prve trgatve v Grajskem vinogradu, decembra smo odprli prenovljen prostor za izobraževalne in pedagoške programe, poimenovan Zmajev brlog, sodoben Info center in novo Grajsko trgovino z lastno blagovno znamko Friderik ter dokončali gradbena dela v prostoru bodoče vinoteke.

Po temeljiti obnovi zgradbe in opreme Hostla Celica, ki ga je javni zavod lani dobil v upravljanje, smo 1. julija 2018 hostel znova odprli in do konca leta – torej v obdobju šestih mesecev – beležili 81-odstotno zasedenost sob (s povprečno dobo bivanja 1,58 noči).

Več pa na tej povezavi.