Na vsebino

Ljubljanski grad za vas z znakom Slovenia Unique Experiences

14. januar 2019

Slovenska turistična organizacija (STO) je s pomočjo 5-članske komisije in na osnovi junija 2018 objavljenih kriterijev potrdila prvo deveterico doživetij, ki se bodo ponašali z znakom Slovenia Unique Experiences. Med njimi je tudi produkt Ljubljanskega gradu – Ljubljanski grad za vas.

600pxIMIDZ FOTOGRAFIJA

Ljubljanski grad za vas je namenjen vsem, ki si želijo nekaj več – osebni pristop in osebno izkušnjo. Za dobro počutje in zasebni ogled grajskih vsebin bo ves čas ogleda skrbel osebni grajski asistent, ki vas bo popeljal skozi zgodovino Ljubljanskega gradu in njegovih skritih kotičkov vse do današnjih dni. Ključna pri produktu je izkušnja osebnega grajskega asistenta in doživetje grajske zgodovine, lokalne kulinarike ter okolice.

Komisija STO je v utemeljitvi med drugim zapisala: »S kreativnim produktom so ustvarjalci našli dober recept, kako se lahko skozi zapomljivo doživetje spajajo burna grajska zgodovina, lokalna urbana identiteta, skrb za okoljsko trajnost in gastronomija. Še več, produkt se skozi žive zgodbe, odigrane pred očmi gosta, na prefinjen način igrifikacije turistične zgodbe dotika tudi izobraževalnega turizma.«

Gost dobi zelo osebno izkušnjo na mikrolokaciji grajskega kompleksa, ki zaradi zasebnega vodenja in grajskega asistenta ustvarja butično intimo in hkrati briše uniformiranost. Pri tem pa je najpomembnejše, da ima gost občutek personaliziranega doživetja, v katerem ni del brezimne gneče turističnih množic.