Osrednjo letošnjo razstavo Mogočni varuhi preteklosti: Gradovi na Slovenskem, ki si jo lahko od 18. aprila dalje ogledate v grajskih Kazematah, si je v dobrih dveh mesecih od odprtja ogledalo nekaj manj kot 30.000 obiskovalcev.

Gradovi že od nekdaj burijo našo domišljijo in izzivajo željo po raziskovanju, kar se kaže tudi v številu obiskovalcev te tematske razstave. Natančna številka šteje že 28.166 obiskovalcev. 

Nam pa osrednja razstava o gradovih, ki smo jo pripravili v sodelovanju s kastelologom dr. Igorjem Sapačem, prikazuje Slovenijo kot deželo gradov. Razstava z izpostavitvijo petih slovenskih gradov (Ljubljanski grad, grad Predjama, grad Oročec, Celjski grad in grad Bogenšperk) in z njimi povezanimi osebnostmi, ki so zaznamovale našo preteklost, ter z raznolikim fotografskim gradivom in maketami osvetljuje bogato zapuščino, ki so jo gradovi skozi stoletja ohranjali. Po poteh petih gradov smo hodili na strokovnem vodenem ogledu s kastelologom, ki je potekal 5. junija, naslednje javno vodstvo pa pripravljamo jeseni, natančneje 23. oktobra, ko se nam lahko ponovno pridružite. 

Mogočni varuhi preteklosti so na ogled vse do 17. novembra 2019. Vabljeni k ogledu te edinstvene razstave.

Nazaj na seznam