Na vsebino

Že skoraj 30 000 obiskovalcev razstave Mogočni varuhi preteklosti

19. junij 2019

Osrednjo letošnjo razstavo Mogočni varuhi preteklosti: Gradovi na Slovenskem, ki si jo lahko od 18. aprila dalje ogledate v grajskih Kazematah, si je v dobrih dveh mesecih od odprtja ogledalo nekaj manj kot 30.000 obiskovalcev.

600px foto M. Mally 81

Gradovi že od nekdaj burijo našo domišljijo in izzivajo željo po raziskovanju, kar se kaže tudi v številu obiskovalcev te tematske razstave. Natančna številka šteje že 28.166 obiskovalcev. 

Nam pa osrednja razstava o gradovih, ki smo jo pripravili v sodelovanju s kastelologom dr. Igorjem Sapačem, prikazuje Slovenijo kot deželo gradov. Razstava z izpostavitvijo petih slovenskih gradov (Ljubljanski grad, grad Predjama, grad Oročec, Celjski grad in grad Bogenšperk) in z njimi povezanimi osebnostmi, ki so zaznamovale našo preteklost, ter z raznolikim fotografskim gradivom in maketami osvetljuje bogato zapuščino, ki so jo gradovi skozi stoletja ohranjali. Po poteh petih gradov smo hodili na strokovnem vodenem ogledu s kastelologom, ki je potekal 5. junija, naslednje javno vodstvo pa pripravljamo jeseni, natančneje 23. oktobra, ko se nam lahko ponovno pridružite. 

Mogočni varuhi preteklosti so na ogled vse do 17. novembra 2019. Vabljeni k ogledu te edinstvene razstave.