Na vsebino

Kulinarični sprehod Gourmet Ljubljana Crawl tudi med grajskimi zidovi

05. marec 2019

V okviru evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo marca na enem kraju združil priznana imena s področja kulinarike, umetnosti in medijskega sveta, bo 16. marca potekal tudi kulinarični sprehod.

600px51221325 348672712395799 393483428823040 o

Ob predhodni prijavi se boste lahko ljubitelji vrhunskih okusov razvajali na kulinaričnem šesthodnem sprehodu Gourmet Ljubljana Crawl. V šestih kulturnih hramih in znamenitostih Ljubljane, ki se bodo ob tej priložnosti spremenili v prave pop-up kulinarične postojanke, vas bodo pričakali najboljši ljubljanski kuharski chefi, ki bodo ob izbrani vinski spremljavi slovenskih vinarjev za vas pripravili sveže, navdihujoče in skrbno izbrane avtorske jedi iz lokalnih sestavin.

Ena izmed postojank bo tudi Ljubljanski grad, kjer bo za pravo grajsko glavno jed poskrbel Peter Kovač (Restavracija Maxim), ki slovi po odličnih naravnih in okusnih receptih. Poleg osupljivih razgledov z grajskega obzidja na prelepe ljubljanske ulice so vam na gradu na voljo brezplačni ogledi treh razstav: Eva Petrič: TRANShomoPLANTATION; Dušan Kirbiš: Fons opus; in Edi Šelhaus: fotografski utrinki.

Celoten pregled sobotnega dogajanja in dostop do strani Gourmet Ljubljana Crawl, kjer najdete več informacij.