Na vsebino

Zaključili smo že s peto izdajo Grajske muzike

07. oktober 2019

S sobotnim koncertom priznane violinistke Anja Bukovec smo zaključili letošnjo že peto izdajo Grajske muzike.

600pxResized 20191004 212142 1013 edited

Rdeča nit letošnje Grajske muzike so bile pevke, ki jim je skupen preplet klasične glasbe s popularno glasbo. Tako je na otvoritvenem večeru 3. oktobra nastopila akademsko izobražena pevka in harfistka Raiven. Glasbenica, ki pušča svoj pečat tudi na področju klasične glasbe, se ustvarjalno umešča v širše okvire sodobnega električnega popa. Med svojim nastopom je posnela tudi videospot za skladbo Kralj Babilona.

Naslednji večer je bil rezerviran za tri akademske operne pevke, Zalo Hodnik, Urško Kastelic in Evo Pavli, v družbi klasičnih glasbenikov in didžeja JAMirka, ki so se predstavili z enkratnim projekt TOSCA BEAT, v katerem se operno petje in klasika zlijeta z urbanimi ritmi in popularno klubsko elektronsko glasbo.

Sklepni večer 5. oktobra pa je pripadel mednarodno priznani klasični violinistki Anji Bukovec, vrhunski glasbenici z edinstveno sposobnostjo kakovostnega združevanja in prepletanja klasične, pop, etno in filmske glasbe, kar jo uvršča v sam vrh sodobnih progresivnih umetnic.

Po Grajski muziki pa že nestrpno pričakujemo letošnjo tretjo sezono Jazz Cluba Ljubljanski grad. Vsak petek v Skalni dvorani.