Na vsebino

Ljubljanski grad z novo ponudbo – Grajsko vinoteko Strelec

05. september 2019

S simboličnim prerezom traku so sinoči ljubljanski župan Zoran Janković, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar, direktorica Ljubljanskega gradu Mateja Avbelj Valentan ter predstavnica najemnika nove Grajske vinoteke Strelec Larisa Žibrik uradno odprli Grajsko vinoteko Strelec.

1400pxOtvoritev Grajska vinoteka 4.9.25019 foto Miha Mally 1200px 104

Ljubljanski grad z novo pridobitvijo zaokrožuje vinsko zgodbo o potomki najstarejše trte na svetu in Grajskem vinogradu ter dopolnjuje siceršnjo kulinarično ponudbo gostilne Na gradu in restavracije Strelec, kar bo zagotovo obogatilo turistično ponudbo ne zgolj prestolnice, ampak celotne države, ki bo leta 2021 tudi nosilka naziva evropska gastronomska regija.

Postopke obnove in dokončanja prostorov Grajske vinoteke je vodil Javni zavod Ljubljanski grad, investitorica je bila ustanoviteljica – Mestna občina Ljubljana. Izvedli so se gradbenoobrtniška in inštalaterska dela obnove prostora, delna statična sanacija, dobava in vgradnja opreme ter gradnja terase.

Grajska vinoteka Strelec vas pričakuje vse dni v letu.