Na vsebino

Ko zadiši iz Grajske kuhinje …

02. december 2020

Ob iztekajočem se letu in v napoved prihodnjega, ko bo Slovenija nosila naziv evropska gastronomska regija 2021, predstavljamo prav posebno kuharsko knjigo z naslovom Jedi časov – časi jedi.

Naslovnica knjige Jedi časov - časi jedi
Naslovnica knjige Jedi časov - časi jedi

Vstopite v kulinarični časovni stroj in odpotujte skozi šest prelomnih obdobij, ki so zaznamovala zgodovino Ljubljanskega gradu in razvoj našega mesta, tokrat na področju kulinarike; vaš vodnik bo Janez Bogataj. Ob tem boste spoznavali še kulinariko današnjih dni, tipične slovenske jedi v sodobni izvedbi po navdihu kulinaričnih šefov, ki razvajajo brbončice gostov Ljubljanskega gradu. Recepta iz restavracije in Grajske vinoteke Strelec je zapisal Igor Jagodic, tiste iz Gostilne na Gradu in Grajske kavarne pa Luka Jezeršek in Ana Šušteršič. Da bi bila kulinarična izkušnja celovita, posamezno jed pospremi predlog vinske spremljave. Knjigi dajo poseben pečat izvrstne fotografije jedi, ki jih je v grajskem ambientu posnel Tomo Jeseničnik, v sodoben design knjige pa jih je umestila grafična oblikovalka Damjana Sušnik.
Ljubljana, Ljubljanski grad in kulinarika. Skupna miza že stoletja! Zato: dober tek in na zdravje!

Knjiga je lahko tudi lepo darilo; na voljo je v grajski spletni trgovini friderik.ljubljanskigrad.si

Ko pa bo grad spet odprt, jo bo mogoče kupiti tudi v trgovini na Ljubljanskem gradu.