Na vsebino

Sprehodite se po Grajskih vinskih stezicah

22. julij 2020

Modrosti o grajski trti in vinu smo poimenovali novo turistično doživetje Ljubljanskega gradu. Gre za interaktivni sprehod z mobilno aplikacijo, namenjeno pa je ljubiteljem vina, zgodovine in sprehodov v naravi.

1400x700pxModrostiOGrajskiTrtiIn Vinu photo3

Obiskovalec se v družbi virtualnega sommeliera Urbana, sicer zaščitnika vinogradov in vina, poda na grajsko pot trte in vina ter na malce drugačen način odkriva zanimivosti o grajski trti in zgodovini gradu, kulturi pitja vina, rešuje interaktivne naloge z obogateno resničnostjo, na koncu, po vseh uspešno rešenih nalogah, pa si privošči kozarček z razgledom. Več o novem produktu najdete na tej povezavi. (link na doživetje)

Vinsko doživetje Modrosti o grajski trti in vinu poteka večinoma na zunanjih lokacijah. Na voljo je znotraj odpiralnega časa gradu oz. Grajske vinoteke Strelec. Aplikacija je dostopna v petih jezikih (slovenskem, angleškem, nemškem, italijanskem in francoskem). Cena vstopnice, ki vključuje tudi grajsko vstopnico je 13 EUR/osebo, če je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo, pa 15 EUR/osebo. Vljudno vabljeni in ČIN ČIN.