Na vsebino

Obvestilo obiskovalcem Ljubljanskega gradu

12. marec 2020

Ljubljanski grad ostaja odprt, vzpenjača do nadaljnjega ne obratuje, omejili smo število obiskovalcev v razstavnih prostorih ter odpovedali prireditve v zaprtih prostorih in vodene oglede za skupine.

Ljubljanski grad z dronom september 2019 low res foto arhiv LG 8

Z namenom preprečevanja širjenja novega koronavirusa tirna vzpenjača na Ljubljanski grad do nadaljnjega ne obratuje. Ljubljanski grad, stalne muzejske postavitve in trenutne razstave, kakor tudi gostinski lokali v domeni najemnikov, za zdaj ostajajo odprti. Na razstavnih prostorih smo omejili število obiskovalcev na tri hkrati. Prireditve v zaprtih prostorih smo do nadaljnjega odpovedali, oziroma jih bomo poskušali nadomestiti v kasnejših terminih, o katerih bomo obveščali sproti.

Vračilo kupnine za odpovedane oziroma prestavljene dogodke je možno na mestu nakupa do vključno 30 dni od datuma posameznega dogodka. Za več informacij nas pokličite na telefonsko številko: 01/306 42 93 ali pišite na: info-center@ljubljanskigrad.si

Za obiskovalce gradu smo poskrbeli za preventivne ukrepe, s katerimi želimo v kar največji meri zmanjšati tveganje za prenos okužb. Poleg rednega čiščenja toaletnih in drugih prostorov, posebno pozornost namenjamo čiščenju predmetov in površin, ki se jih pogosto dotikamo kot so kljuke, pulti ipd. Obiskovalcem so na več mestih na voljo razkužila.

Prosimo, spremljajte naša obvestila na spletni strani www.ljubljanskigrad.si in na naših socialnih omrežjih.

Hvala za razumevanje.