Na vsebino

Prihodnji konec tedna v znamenju Grajskih dni

26. avgust 2021

V Grajskem parku se prihodnji konec tedna obeta pestro dogajanje, saj se bodo zvrstile raznolike brezplačne prireditve za vso družino.

Dve viteza med bojem na Grajskih dnevih.
Miha Mally

Na sporedu bodo jubilejni, deseti Grajski dnevi, ki bi jih morali izvesti že maja lani. Vendar smo jih bili zaradi ukrepov, povezanih z epidemijo covid-19, prisiljeni odpovedati, letos pa iz maja prestaviti na september.

Dan grajskih norčij bo z nastopi različnih skupin dvornih norčkov zaznamoval sobotno (4. september) dogajanje v Grajskem parku med 10. in 16. uro.

Nedeljsko (5. september) dogajanje bo popestril srednjeveški vrvež v Grajskem parku. Z viteškimi dvoboji, plesnimi nastopi ter s predstavitvijo različnih poklicev in veščin obrtnikov iz tistega časa bomo pričarali pravo srednjeveško vzdušje. Obiskovalci se boste lahko preizkusili v srednjeveških družabnih igrah in spretnostih. Dogajanje bo potekalo med 10. in 18. uro. Na ta dan bomo na široko odprli grajska vrata in ponudili brezplačen ogled gradu in vseh njegovih vsebin.

Natančen spored vseh dogodkov, kakor tudi vse ostale informacije povezane z obiskom Grajskih dni, najdete na tej povezavi.

Obiščite nas in doživite živahen utrip dogajanja nad mestom!