Na vsebino

Prihaja Film pod zvezdami

01. julij 2021

Skupaj s Kinodvorom, s katerim že vrsto let pripravljamo priljubljen Film pod zvezdami, vam z veseljem predstavljamo spored letošnjih filmskih večerov na Grajskem dvorišču.

Gledalci pred filmskim platnom Filma pod zvezdami
Foto: Urška Boljkovac

Letošnji program bo izjemen, saj bomo poleg izbora filmov pretekle sezone predpremierno predstavili kar dvanajst novih filmskih naslovov, med njimi tudi otvoritveni film letošnjega festivala v Cannesu.

Film pod zvezdami bomo odprli 15. julija s Hitchcockovo vohunsko klasiko Razvpita (Notorious, 1946), v kateri nastopita Ingrid Bergman in Cary Grant, in se tako poklonili 75. obletnici filma.

Vsak drugi dan bo na sporedu predpremierni naslov. Tradicionalno bodo na programu prejemniki in nominiranci za oskarje. Prvi projekciji bosta na gradu doživeli tudi tretji celovečerec pisatelja in režiserja Gorana Vojnovića Nekoč so bili ljudje in zmagovalec lanskega LIFFA, slovenska koprodukcija Sadeži pozabe (Mila) režiserja Christosa Nikouja. Kot vsako leto program prepleta tudi izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone. Film pod zvezdami bomo v soboto, 7. avgusta sklenili z Vikendovo predpremiero filma Annette, otvoritvenega filma letošnjega canskega festivala. Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30.

Urnik in opise vseh filmov, vse potrebne informacije v zvezi z morebitnimi odpovedmi filmov zaradi slabega vremena, kakor tudi nakup vstopnic najdete na tej povezavi.