Na vsebino

Uvodni koncert festivala Godibodi postregel z obilico kakovostne slovenske glasbe

27. maj 2021

Ne zgolj zaradi tega, ker je bil sinoči na sporedu otvoritveni večer, predvsem zato ker je bil to prvi nastop pred publiko po več kot sedmih mesecih, je bila včerajšnja otvoritev 14. festivala Godibodi prav posebna.

Oder festivala Godibodi v Hribarjevi dvorani

Nova realnost hibridnih koncertnih večerov? Glasbeniki in tisto nekaj publike, ki je lahko prisostvovala otvoritvenemu večeru festivala Godibodi so si bili enotni: nič ne more nadomestiti koncertov v živo in nič ni bolj pristnega kot stik umetnikov s publiko. Navdušenje enih in drugih, ki so dosledno upoštevali priporočila stroke za preprečevanje širjenja korona virusa, je bilo čutiti že ob prvi skladbi kitarista in vokalista Blaža Mencingerja, ki je s svojo zasedbo navduševal dobro uro. V drugem delu koncertnega večera pa smo prisluhnili Evi Hren in zasedbi Rukavina kvintet, ki so pripravili sveženj popolnoma svežih pesmi, za katere je glasbo napisal Goran Rukavina.

Festivalski utrip se nadaljuje že danes zvečer in tako bo vse do sobote, 29. maja. Poglejte si spored koncertov in nas obiščite.