Na vsebino

Na grad se je ponovno mogoče povzpeti s tirno vzpenjačo

22. marec 2021

Vzpenjača, ki je bila ustavljena 24. oktobra lani na podlagi takrat sprejetih vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije, bo danes, 22. marca, ponovno začela obratovati.

Fotografija vzpenjače s panoramo mesta Ljubljane v ozadju
Foto: Miha Mally

Z izjemo petih decembrskih dni, ko so bili vladni ukrepi sproščeni, tirna vzpenjača na Ljubljanski grad ni vozila že skoraj pet mesecev. Tako smo v tem času, v skladu z zakonodajo, opravili prvi posebni pregled ob petnajstletnem delovanju naprave, ki je zajemal preglede: pogonskega dela naprave, proge in betonske infrastrukture, kakor tudi ostala redna vzdrževalna dela. Po končanem pregledu smo pridobili obratovalno dovoljenje in vzpenjača lahko ponovno prične z obratovanjem danes, 22. marca 2021, pod pogoji, ki veljajo za žičniške naprave. To pomeni, da morajo potniki ob nakupu vozovnice predložiti: negativen rezultat testa PCR ali testa HAG za osebe starejše od 12 let, ki ne sme biti starejši od sedem dni, ali dokazilo o prebolelem virusu COVID-19, ki ni starejši od šest mesecev ali potrdilo o cepljenju zoper COVID-19.

Vabljeni, da ponovno doživite panoramsko vožnjo na Ljubljanski grad in nas obiščete. Prevoze bomo izvajali na varen način in v skladu s priporočili NIJZ.