Na vsebino

Nadaljuje se prenova Kazemat

14. marec 2022

Na Ljubljanskem gradu nadaljujemo s projektom obnove Kazemat. Ko bo prenova končana, bodo Kazemate skupaj s pomožnimi prostori omogočale prirejanje tako kulturnih programov kot drugih vrst dogodkov.

Vizualizacija prenovljenih Kazemat.

Kazemate so najbolj avtentičen prostor na gradu. V Javnem zavodu Ljubljanski grad tako nadaljujemo z obnovo še zadnjega prostora, ki bo po dokončanju namenjen izvajanju kulturnih prireditev in drugih vrst dogodkov. Sredstva za prenovo v celoti zagotavlja  ustanoviteljica Javnega zavoda Ljubljanski grad – Mestna občina Ljubljana.

Tovrstne prenove so seveda povezane s hrupom. Večina zahtevnejših posegov (npr. rušenje) je načrtovana zunaj obratovalnega časa gradu, kljub temu pa se hrupu povsem ne bo mogoče izogniti, za kar se obiskovalcem vnaprej opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.
Prav tako vas pozivamo, da upoštevate zavarovana območja gradbišč na Grajskem dvorišču in v okolici gradu – na Bastiji in se ne zadržujete v njihovi bližini.

Dostop do Lutkovnega muzeja bo začasno spremenjen. Stranski vhod bo ustrezno označen. Do vseh ostalih prostorov in prizorišč bo mogoče priti nemoteno.

Zahvaljujemo se za razumevanje in se veselimo, da vas bomo kmalu lahko povabili v prenovljene Kazemate.