Na vsebino

Skupaj za lepši grad

22. marec 2022

Na današnji dan, ko obeležujemo svetovni dan voda, smo zaposleni očistili okolico gradu in Grajskega griča.

CA 1
Foto: arhiv LG

V okviru vsakoletne okoljske akcije Mestne občine Ljubljana Za lepšo Ljubljano, ki poteka med 22. marcem, svetovnim dnevom voda in 22. aprilom, svetovnim dnevom Zemlje, smo se zaposleni tudi to leto zbrali in skupaj očistili okolico gradu in Grajskega griča. Nabralo se je kar nekaj odpadkov, ki ne sodijo v zeleno oazo nad mestom.

Prijetno smo združili s koristnim in se v nadaljevanju popoldneva zbrali na delavnici ter osvežili znanje iz področja trajnosti kot ponosni nosilci certifikata Zeleni ključ in prejemniki znaka Slovenia Green Atraction. Ena izmed tematik, ki je sovpadala z obeleževanjem svetovnega dneva voda, je bila tudi poudarjanje pomena pitne vode, ki je nenadomestljiva in neprecenljiva dobrina. Hvaležni smo lahko, da je Ljubljana ena redkih prestolnic, ki se lahko pohvali s pitno vodo in razpolaga s pitniki; dva imamo tudi na Ljubljanskem gradu in tako tudi naše obiskovalce usmerjamo k uporabi pitnikov in zmanjševanju pitja vode iz plastenk.

Čistilno akcija smo izvedli skupaj s sodelavci iz Hostla Celica, ki je v upravljanju Javnega zavoda Ljubljanski grad in kot nosilci znaka Slovenia Green Accomodation očistili tudi okolico Hostla Celica.

Hvala, da tudi vi skrbite za naše okolje.

THINK.ACT.SHARE