Na vsebino

S prenovo Kazemat zaključena prenova in revitalizacija Ljubljanskega gradu

26. januar 2024

Sinoči smo na Ljubljanskem gradu slovesno odprli še zadnji prenovljeni prostor – večnamensko dvorano Kazemate; s tem je revitalizacija grajskega kompleksa tudi zaključena.

IMG 6627

Direktorica Ljubljanskega gradu Mateja Avbelj Valentan, nekdanji podžupan Mestne občine Ljubljana prof. Janez Koželj in arhitektka prenove Majda Kregar, so sinoči na Ljubljanskem gradu v tloris Ljubljanskega gradu simbolno položili še zadnji del in tako odprli še zadnji prenovljeni prostor – grajske Kazemate.
Prenova tega po velikosti največjega prostora gradu, ki v dolžino meri 31 metrov, sledi vsem izhodiščnim načelom, ki jih je Projektivno podjetje Ambient razvijalo skozi desetletja revitalizacije gradu. Tako kot celo grajsko poslopje so tudi Kazemate skozi obdobja služile različnim namenom, po prenovi pa predstavljajo sodobno zasnovano večnamensko dvorano, ki ohranja svojo avtentičnost in bo omogočala izvedbo različnih kulturno-umetniških in drugih dogodkov.
Investitorica prenove Kazemat je ustanoviteljica zavoda Ljubljanski grad – Mestna občina Ljubljana, dela pa je izvedlo podjetje Lesnina MG Oprema d. d., izbrano na podlagi javnega razpisa.

Več o prenovi Kazemat si lahko preberete na tej povezavi