Na vsebino

Odkrijte lepote Slovenije skozi oči fotografa Jake Ivančiča

28. junij 2024

»Slovenija: Simfonija razgledov« je naslov razstave mojstra pokrajinske fotografije Jake Ivančiča, ki smo jo sinoči pred številnim občinstvom odprli na Ljubljanskem gradu.

1200 IMG 4074

Ljubljanski grad že nekaj let zapored v osrednjih poletnih mesecih v Stanovski dvorani in Palaciju gosti fotografske razstave. Letošnja ponuja priložnost, da se poleg domačih, tudi številni tuji obiskovalci osrednje turistične točke v mestu – Ljubljanskega gradu – seznanijo z lepotami Slovenije, kot je npr. fotografija zasneženega Blejskega jezera s sončnim vzhodom v daljavi.

Na sinočnjem odprtju razstave so prevladovali domači obiskovalci, ljubitelji fotografske umetnosti. Bili so si enotni, da gre za izjemno razstavo, ki nam domačinom predstavi nek kraj z vidika, kot ga do sedaj še nismo poznali, tujim obiskovalcem pa lepote Slovenije na triindvajsetih fotografijah velikega formata prikaže v vsej svoji lepoti.

Kustos razstave, fotograf Arne Hodalič pravi, da je fotografiranje pokrajine za fotografa ena najtežjih nalog. A Jaka Ivančič je mojster prav tega … biti ob pravem času na pravem kraju.
Spoznajte lepote Slovenije tudi vi; obiščite razstavo, ki je nastala v sodelovanju z National Geographicom Slovenija, v Stanovski dvorani in Palaciju vse do 1. septembra.