Na vsebino

Grajski časovni stroj se vrti že deset let

25. marec 2024

Aprila 2014 smo obiskovalce prvič povabili k raziskovanju pestre grajske zgodovine na nekoliko drugačen način – na doživljajski vodeni ogled z naslovom Časovni stroj. Po desetih letih je Časovni stroj še vedno najbolj priljubljena grajska ponudba te vrste. Praznujte z nami in se udeležite brezplačnega vodstva.

140001 CASOVNI STROJ KV za splet

Tako kot se je Ljubljanski grad skozi stoletja spreminjal, se je spreminjala tudi njegova vloga.

Kakšna pa je bila vloga Grajskega griča in Ljubljanskega gradu skozi bogato grajsko zgodovino? Odgovore na to vprašanje smo pred desetimi leti skrbno vtkali v več kot le običajen vodeni ogled in ga poimenovali Časovni stroj. Na potovanju skozi šest časovnih obdobij vas grajski vodnik in šest kostumiranih likov popeljejo od Emone do gradu kot mestnega simbola.

Časovni stroj je v desetletnem obdobju potoval že več kot 5.000, gostil je že več kot 60.000 obiskovalcev, od šolskih skupin iz Slovenije in tujine do domačih in tujih obiskovalcev gradu vseh starosti.
 
V njegovi ekipi je ta čas 23 animatorjev, štirje med njimi so z nami že od vsega začetka in pravijo, da vsakič znova radi nastopijo pred skupino, saj so odzivi obiskovalcev res dobri, to pa je tisto, kar jim največ pomeni.

Praznujte z nami desetletnico Časovnega stroja! Udeležite se brezplačnega vodstva v nedeljo, 31. marca 2024, ob 11. ali 13. uri. Za prijave na brezplačni vodeni ogled uporabite to povezavo.