Na vsebino

Prihajajo 12. grajski dnevi

08. maj 2023

Doživite živahen utrip dogajanja nad mestom z raznolikimi brezplačnimi dogodki za vso družino. Zagotovite si prijavo na dogodke, kjer je število mest omejenih.

Grajski dnevi. Ilustracija: Ivan Mitrevski
Grajski dnevi. Ilustracija: Ivan Mitrevski

V spomin na 16. maj 1905, ko je takratni župan Ivan Hribar od državnih oblasti za 60.200 kron odkupil Ljubljanski grad in ga tako rešil pred nadaljnjim propadanjem, bomo letos pripravili že 12. grajske dneve. V soboto, 20. maja, se pustite očarati, morda celo začarati! Grajski norčki od blizu in daleč bodo poskrbeli za najbolj odbite in zabavne norčije. Grajski hokus pokus zagotovo nikogar ne bo pustil ravnodušnega. V nedeljo, 21. maja, na dan odprtih vrat, obiskovalce vabimo, da raziščejo vse skrite grajske kotičke in si brezplačno ogledajo vse vsebine, ki jih grad ponuja. Ta dan bo nedvomno zaznamoval srednjeveški tabor v Grajskem parku, kjer ne bo manjkalo viteških turnirjev, viteške šole, plesnih nastopov, iskanja cekinov, nastopov sokolarjev in še marsičesa zanimivega iz viteškega in cesarskega življenja.

Vsi dogodki v sklopu 12. grajskih dni bodo brezplačni. Za dogodke, kjer je število mest omejeno, bomo prijave sprejemali od ponedeljka, 15. maja 2023, do zapolnitve prostih mest.

Celoten spored letošnjih Grajskih dni in vse potrebne informacije najdete na tej povezavi.